Cykellygter

oktober 17, 2012 by

CykellygterCykellygter – Ny lov

 

Som det sikkert er mange bekendt træder der 1. november 2012. en ny lov i kraft omkring lyset på din cykel. Der er mange der ikke lige er klar over hvor dyrt det er ikke at overholde loven på dette område. At man ikke har orden på sit cykellys koster 700.-.

Krav til cykellygter

Der er nogle ret strenge krav til cykellygter i den nye lov. Vi kan blandt andet nævne at din lygte fremover skal være fastspændt og pege ligeud, lyse i op til 5 timer efter at den er taget i brug og alle 5 timer skal den kunne lyse mere end 300 meter.

Man skal som cykellist nu have lys på cyklen fra sol nedgang til sol opgang samt i usigtbart og tåget vejr. Man kan derfor ikke regne med at det er når gade lygterne tændes.

Det er derfor ikke lovligt at have sin lygte dinglende på styret, i jakkelommen eller i bukserne – den skal spændes fast på cyklen.

Ulykker sker i mørket.

Den forskning der er omkring brugen af cykellygter viser at man som cykellist kan nedsætte risikoen for en ulykke med knap 20% med en lygte der sidder fast monteret og der lyser – på cyklen.

Langt de fleste ulykker hvor man som cykellist bliver dræbt eller kommer alvorligt til skade sker i dagtimerne – da der her er flest der cykler – men i perioden fra november til januar er andelen af mørkeulykker 5 gange større end i resten af året.

- kilde: TrygFonden

Hos Frimersport har vi et udbud af lygter der alle er lovlige. Så hvis du vil følge lovgivningen så kig forbi og se vores udvalg af cykellygter.

Kommentarer are closed.