Guides til vask af dit cykeltøj

april 30, 2011 by

Cykeltøj

 

Cykeltøj der lugter – har du det?

Du kender det godt! – der breder sig en lugt i skabet, hvor du har dit cykeltøj liggende og det bliver henvist til garagen, men der er hjælp at hente!

Vi prøver her at komme med nogle gode råd til, hvordan du undgår at komme i denne situation og bibeholder dit cykeltøj duftende som en blomstereng og rent. Så drenge scor nogle billige point og følg guiden – hun bliver imponeret!

Vask ved lave temperaturer

Da det meste cykeltøj vaskes ved lave temperaturer kan det være svært at få helt lugtfri og rent. Grunden til de lave temperaturer – ofte 30 grader – er der i dine bukser er en såkaldt pad – pude – du sidder på. Denne pude er lavet af skumgummi og derfor tåler den ikke vask ved høje temperaturer, så går den i stykker. Derfor er det ekstra vigtigt, at du ikke vasker dine cykelbukser ved de høje temperaturer.

Derfor er det altid en god ide at skylle tøjet op i koldt vand umiddelbart efter du har været til træning. På den måde får du fjernet de værste svedpartikler der jo hurtigt kommer til at lugte fælt!

Når du så skal vaske dit ykeltøj så husk at man altid vender vrangen ud. Derved opnås der den effekt at dit cykeltøj ikke slides så meget på ydersiden og du beholder dit cykeltøj lækkert og flot på ydersiden.

Rodalon

Det er ikke sikkert at det er nok at gøre som ovenstående, men så er der hjælp at hente! Man kan købe det produkt der hedder Rodalon. Rodalon er et effektivt produkt til at fjerne dårlig lugt, både i hjemmet og i dit sportstøj.

Man tager sit cykeltøj og ligger iblød i 30 min i vand og 1:10 rodalon, inden det skal vaskes. Husk at der kun skal bruges Rodalon og ikke andet, da man så ødelægger rodalons virkning. Nå det er gjort så skylles tøjet og man vasker det som normalt.

Iblødsætning af dit Cykeltøj med Rodalon kan du gøre efter behov – lugten! Men den typiske behandlingstid er hver 5 -8 gang. Men brug næsen!

Eddike

Et andet godt råd kunne være at bruge samme fremgangs måde med eddike. Her kræver det blot at du ligger dit cykeltøj iblød i en hel time eller mere i stedet. Men eddike er jo billigere og næsten lige så godt som Rodalon.

Igen er der en begrænset virkningstid, men brug næsen – du er ikke i tvivl!

Fit´n Clean

Ja hvad er det? Oprindeligt er det udviklet til brug i landbruget, hvor der jo er en speciel lugt og derfor havde man svært ved at fjerne lugten fra arbejdstøjet. Men nu bruges denne teknologi i dette produkt. Produktet kan købes online eller i Bilka og A-Z der også fører vaskemidlet.

Vaskemidlet kan med fordel bruges til dig der virkelig yder og derved får dit træningstøj gennemblødt, det kan være til spinning eller anden sportsgren, hvor der ydes max.

Man bruger vaskemidlet på samme måde som når man traditionelt vasker sit tøj.

Opvaskemiddel

Ja hvad er der lige med det? – jo det fjerner ikke svedlugt! Men er særdeles effektivt til pletter som der ofte kan komme på dit cykeltøj – specielt det hvide er særligt udsat. Mudder, snask fra vej og kæde kan ofte være med til at der opstår pletter på dit tøj.

Gnid tøjet – der hvor pletten er – i et farveløst opvaskemiddel og lad det ligge i en pose, hvor du har lukket alt luft ud. Når cykeltøjet har lagt i 24 timer og hygget sig i posen, ja så tages det ud, vaskes normalt og vupti pletterne er væk – ja i de fleste tilfælde!

Kommentarer are closed.