Energidrik til Cykelturen

juli 7, 2011 by

Cykelbukser fra Vangard

Energidrik

Du kender det sikkert godt – du bliver slap i musklerne og kan blive lettere svimmel – men det er ikke fordi du mangler luft! – du mangler energi! og her hjælper cykelbukserne ikke :lol:

Når musklerne virkelig arbejder bruges der ofte ekstremt meget kulhydrat. For at man kan bevare et fornuftigt niveau af kulhydratsenergi til musklerne kan man supplere med en energidrik.

Energidrik skal dog indtages med fornuft og det er helt sikkert ikke sundt at indtage for meget af disse drikke. Det kan være medvirkende årsag til en øget fedme og sukker nedsætter virkningen af dit immunforsvar. Så derfor drikker man energidrik skal man være meget aktiv i flere timer om dagen ellers kan du nøjes med vand.

Men omvendt er der heller ikke nogen tvivl om at en energidrik når du virkelig skal ud og yde kan være medvirkende årsag til at du ikke vælter på cyklen.

Ofte er de energidrikke du køber fyldt med mange forskellige slags tilsætningsstoffer – ja helt op til 50 forskellige slags – og ja det er da ikke særlig sundt! Ligeledes er der ofte tilsat farvestoffer og der er da ingen grund til at fylde sig med disse stoffer bare fordi drikken skal være blå!

Derfor er her et par opskrifter på energidrikke der ikke indeholder alt for meget sukker, farvestoffer og andre former for tilsætningsstoffer,
men samtidigt burde dække det ekstra behov der måtte være til en toppræstation på en lidt sundere måde!

Her er to opskrifter til henholdsvis varmt og koldt vejr.

2½ % glykosedrik

Til varmt vejr eller indendørs brug

  • l vand
  • 25 g druesukker
  • 1-2 g salt
    Evt. friskpresset appelsin, citron eller anden smag.

8 % glykosedrik

Til koldt vejr

  • l vand
  • 80 g druesukker
  • 1-2 g salt
    tilsæt evt. smag som nævnt ovenfor.

Lidt salt i væsken gør, at væsken kommer hurtigere ud i kroppen.
For meget salt virker modsat.
Væsken skal helst være kølig – dog ikke så kold at du får ondt i maven.

Druesukker kan købes i 500 g pose i diverse supermarkeder for ca. 15,- kr.

Kommentarer are closed.