MTB kørsel i mørke

november 20, 2012 by

MTB cykelygte med kraftigt lys

Cykellygte til MTB – Kraftig

Når det bliver mørkt har de fleste sikkert prøvet at mærke hvad det gør ved ens kørsel. Man bliver usikker og kan ikke så godt orientere sig. Skyggerne forsvinder og det hele bliver lige lidt mere vanskeligt. Og det er her at man ønsker sig en kraftig lygte der kan lyse hele verdenen op!

Natkørsel

Flere og flere nyder at køre når det bliver mørkt. At køre når det er mørkt stiller større krav til dig der kører. At det er mørkt gør at dine sanser skærpes og du bliver mere forsigtig. Derfor bliver du mere afhængig af din tekniske formåen og din reaktionstid. Du er tvunget til at reagere hurtigere og da man har lyset med sig på styret eller på hjelmen – bliver det lidt vanskeligere at kunne orientere sig, skyggerne falder anderledes og det er med til at forvirre os.

Sådan kører du

Der er dog nogle tips som du med fordel kan bruge, når du cykler rundt i mørket.

  • Det er altid en fordel at sidde lidt lettere i sadlen – på den måde er du ikke så sårbar for bump eller forhindringer, du ikke lige fik set.
  • Prøv at cykle i et lettere gear – med en højere kadence end du plejer. På den måde er du mere parat til at møde de forhindringer der måtte komme.
  • Kig altid et stykke frem i sporet og ikke så meget lige ned foran cyklen – du skal nok reagere instinktivt, hvis der er noget du ikke har været opmærksom på.
  • Husk ikke at køre alene.
  • Kraftigt lys på din MTB – evt. brug hjelm monteret cykellygte som supplement

Cykellygter

Du kan med fordel vælge en meget kraftig cykellygte – gerne over 1000 lumen. På den måde er du sikker på, at der er lys nok til at du har en chance, for at kunne se de mange detaljer. Man kan også med fordel vælge cykellygter med flere funktioner – en af de vigtigste funktioner er at finde en lygte, hvor du har mulighed for at kunne “blænde ned” eller justere lysstyrken!

En så kraftig cykellygte som vi her taler om, er bestemt ikke rar at få på fuld styrke ind i ansigtet – så hvis du vil være en betænksom rytter, så find en lygte der kan det – desuden sparer det strøm, for det er ikke altid du har brug for fuld styrke.

Kommentarer are closed.