Hvorfor bruge svedundertøj

december 9, 2012 by

Skiundertøj er også svedundertøj

Skiundertøj er også svedundertøj

Måske kender du det? – Du er drivvåd efter din træning! – det store spørgsmål er så hvorfor?

Du har sikkert hørt det før – man sveder meget når man er i god form! Og ja der er noget om snakken. Forklaringen får de her.

Jo bedre form du er jo bedre bliver kroppen til at arbejde med din kropstemperatur når du træner. Det er nemlig sådan at når du sveder meget så kommer der mange svedperler på huden og netop det gør at ”sveden” nærmest suger varmen til sig. På den måde er kroppen i stand til bedre at regulere din temperatur og undgå at du koger over. Dette er også med til at du holder en optimal ydeevne.

Altså du sveder mere end en ikke så trænet person fordi din indre termostat fungerer bedre!

Måske oplever du at du pludselig ikke sveder så meget under din træning. Dette skyldes at din termostat ”skruer” ned for svedproduktionen igen når kroppen når de 37 grader. Dette sker hurtigt når du er i god form.

Men når alt er sagt er der selvfølgelig forskel fra person til person da fedtprocent, dit tøj og antallet af svedkirtler du har som person.

Netop påklædningen kan du gøre noget ved. Svedundertøj fra Vangàrd er noget af det bedste på markedet til at lede sveden væk fra kroppen så huden forbliver tør. Dette er vigtigt for din komfort og evne til at kroppen kan regulere dens temperatur. Hvis din hud er våd og det ikke kan komme væk kommer du derfor til at fryse. Kroppen kan ikke finde ud af hvad der sker og ”sveden” snupper alt varmen. Derfor er det meget vigtigt at dit svedundertøj kan transportere det væk.

Mange kender det fra skituren – her er godt skiundertøj noget af den vigtigste beklædningsdel. Her må du ikke gå på kompromis og skiundertøj fra Vangàrd er i test en klar vinder.

Enig eller uenig? Skriv din kommentar her